Istoricul Școlii

 

 

 

 

Școala Gimnazială Miceștii de Câmpie este situata in comuna Micestii de Campie, judetul Bistrita-Nasaud , localitate care se afla la o distanta de 50 km fata de orasul resedinta de judet, Bistrita. Actuala cladire a scolii dateaza din anul 1972 , reabilitata total in anul 2015. De-a lunul anilor s-au perindat prin scoala elevi romani ,maghiari ,romi , care studiau in clase distincte , chiar paralele in gimnaziu, si cu cateva promotii si de clasa a X a. Aceasta situatie a incetat incepand cu anii 1978 si 2002 cand s-a desfiintat gimnaziul la scolile Fantanita , respectiv Visuia. In anul 2016 s-a desfiintat si Scoala primara Fantanita ,invatamant primar si prescolar, fosta structura , unde studiau elevi romani si maghiari. Din 2002-2003 exista invatamant gimnazial doar la Sscoala Gim. Micestii de Campie , cu clase independente pana in anul scolar 2016-2017, data de la care s-a trecut la clase simultane. Clasele primare au functionat si functioneaza si in present doar in conditii simultane, iar grupele de la gradinite sunt mixte. Momentan Scoala Gimnaziala Micestii de Campie are doua structuri: Gradinita Micestii de Campie si Scoala Primara Visuia, cu un numar de 98 elevi , 7 clase si 9 cadre didactice cu norma de baza in scoala. Comuna Micestii de Campie fiind o comuna cu o populatie sub 1000 locuitori , scoala se situeaza printre scolile cu populatie scolara in scadere, consecinta a acestui item.
Scoala resimte impactul unei zone rurale defavorizate , modesta din punct de vedere economic , fara oferte de dezvoltare personala a elevilor, cu familii modeste, cu probleme sociale . Zona rurala fiind, familiile elevilor practica agricultura in procent de 90% Asa se explica intr-un fel si scaderea interesului elevilor pentru continuarea liceului sau chiar a scolii profesionale in situatii foarte putine , alaturi de banalul motiv ca in strainatate pot sa castige sufficient si fara studii superioare celor gimnaziae , de exemplu. Aceasta situatie nu poate sa se compare cu generatii dintr-un trecutul mai indepartat al comunei, care au reusit sa reprezinte comuna prin studiile superioare urmate si carierele frumoase realizate : profesori , medici, farmacisti, ingineri, avocati. Referitor la baza materala a institutiilor de invatamant : toate detin o baza materiala corespunzatoare , apa curenta , incalzire centrala.Lipsesc momentan dotarile necesare pentru derularea in conditii corespunzatoare a invatamantului online, acestea fiind in curs de achizitie.
Nu exista supreveghere video la nicio unitate de invatamant din comuna, dar este in curs de solutionare de catre primarie. Exista internet la scoala PJ si structura Visuia , iar la Gradinita Micestii de Campie este in curs de solutionare. Scoala Gimnaziala Micestii de Campie detine suficiente sali de clasa , cabinet informatica, biblioteca, laborator si o sala de festivitati. Cadrele didactice sunt calificate in procent de 100%, titulari 55%. Procentul de promovabilitate este anual peste 80% , dar predomina mediile de 6-7, cele mai putine fiind intre 9-10. Colaborarea cu comunitatea si parintii elevilor este foarte buna , numarul mic de elevi permitand contactul direct cu acestia suficient de des. Interesul elevilor pentru studiu , mai ales acasa , nefiind cel dorit, motto-ul scolii noastre ramane: “SCOALA CEA MAI BUNA ESTE ACEEA IN CARE INVETI INAINTE DE TOATE A INVATA”- N. IORGA. Deci , incercand sa accentuam invatarea in clasa , speram sa contribuim la imbunatatirea rezultatelor elevilor si realizarea profesionala cat mai benefica lor si comunitatii.

 

 

Cadre didactice calificate
Titulari
Familiile practica agricultura
Acest site utilizează cookies pentru o mai bună funcționare și optimizare. Vă rugăm să vă exprimați acceptul sau refuzul cu privire la acest aspect. Vă mulțumim! AcceptăCiteste mai multRespinge
Protecția Datelor Personale